Het concept

Bij Masterskip koppelen we schoolkennis aan unieke ervaringen. Schoolstof blijft beter hangen, terwijl leerlingen het avontuur van hun leven meemaken. Je doet tenslotte alleen echt waardevolle bagage op als je kennis koppelt aan ervaringen, en vervolgens experimenteert en erover discussieert met leeftijdsgenoten en docenten. Met Masterskip kunnen leerlingen rekenen op een onvergetelijk avontuur waarbij school- en levenslessen hand in hand gaan.

Gedurende zes weken beleven leerlingen aan boord van zeiltrainingschip Wylde Swan hoe het is om samen te moeten werken en te leven in een kleine ruimte. De positieve en inspirerende omgeving van een schip stimuleert leerlingen verantwoordelijkheid te nemen en nieuwsgierig te blijven naar de wereld die in schoolboeken beschreven staat.

De missie van Masterskip is om jonge mensen vanuit hun eigen ervaringen en waarnemingen nieuwsgierig te maken naar natuurwetenschappelijke en maatschappelijke vraagstukken. De combinatie van onderzoek, avontuur, onderwijs en sociale interactie maakt een reis op de Wylde Swan tot een unieke ervaring. Met hoogwaardige, grensverleggende en inspirerende educatie en trainingen willen we jongeren ‘verder brengen’. Leerlingen keren terug zonder achterstand in hun schoolwerk.

De missie van Masterskip sluit nauw aan bij de huidige ontwikkelingen in het onderwijs met meer aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van leerlingen. Gedurende de tijd aan boord van Wylde Swan leren leerlingen zichzelf en hun plaats in de wereld beter kennen. Intussen houden zij hun schoolvakken gewoon bij en doen zij hiervoor extra inspiratie op.

Deelnemen aan Masterskip levert een ervaring op waarbij leerlingen veel van de wereld zien en tegelijkertijd aandacht besteden aan schoolwerk. Deelname heeft een positief effect op het vermogen zelfstandig te kunnen werken. Daarnaast geven oud-deelnemers aan meer intitiatief en leiderschap te tonen, beter samen te werken en door meer zelfvertrouwen beter voor zichzelf op te komen. Een educatieve reis met Masterskip is dus meer dan een interessante aanvulling op het gewone schoolwerk. Het is een mogelijkheid voor leerlingen om persoonlijk te groeien en zelfstandiger, verantwoordelijker en sociaalvaardiger te worden.

Lees verder voor meer informatie over de reizen, het onderwijsprogramma en het schip.