Levenslessen op zee

 

Deelname door uw kind aan Masterskip levert hem of haar een onvergetelijke ervaring op.

Zes weken lang, 24 uur per dag omringd door leeftijdsgenoten en een professionele internationale bemanning, uit de vertrouwde omgeving van thuis en school. Maar het schoolwerk gaat door. Met drie uur zelfstudie per dag (zes dagen per week) en daarnaast centrale en verdiepingslessen, houden leerlingen hun schoolwerk bij. Ze leren hoe het is om met z’n allen op een kleine ruimte het schip draaiende te houden, helder te communiceren, ook in het Engels en verantwoordelijkheid te nemen voor hun acties en opdrachten.

Leerlingen slapen tijdens de reis gemengd in de “Main Hold”, dat is het centrale verblijf midden in het schip. Iedereen heeft een eigen kooi van één bij twee meter en een kist voor het opbergen van persoonlijke spullen. De jongens en de meisjes hebben gescheiden wc’s en douches. Doordat iedereen zo dicht op elkaar leeft, leren de leerlingen zich aan elkaar aan te passen en ontstaat er een hechte band tussen hen.

De verantwoordelijkheid voor de veiligheid van het schip en de leerlingen ligt in handen van de kapitein en de nautische bemanning. Zij voldoen aan de internationaal geldende voorschriften op het gebied van de veilige zeilvaart op zee en hebben ruime ervaring. De enthousiaste bemanningsleden van de Wylde Swan worden speciaal geselecteerd op hun didactische vaardigheden om leerlingen zo goed mogelijk het zeilen bij te brengen en hun een leuke tijd te bezorgen. Op reizen verder van land gaat ook een scheepsarts mee aan boord. Daarnaast krijgen leerlingen tijdens hun reis een persoonlijke mentor waarmee ze in vertrouwen alles kunnen bespreken.  

Deze elementen zorgen dat de leerlingen in korte tijd een snelle persoonlijke groei doormaken. Ouders van oud-Masterskipdeelnemers laten weten dat leerlingen volwassener terugkomen, minder bang zijn voor de mening van anderen en meer initiatief tonen bij het samenwerken in groepen. Leerlingen zelf kijken vooral met heel veel plezier terug op hun tijd aan boord van de Wylde Swan en voelen zich, eenmaal thuis, socialer en ondernemender dan voor hun reis.